6 razloga zbog kojih ćete razmisliti o tapeciranju starog namještaja

Imate stari i istrošeni namještaj i mislite da je vrijeme zamijeniti ga novijim i modernijim? Jedva čekate da ga se riješite na glomaznom otpadu ili ste posebno vezani za njega i ne želite priznati da je došlo vrijeme za promjenu.

Pričekajte malo i opustite se, tapeciranje i obnavljanje namještaja je sigurno bolje rješenje za obje opcije. Ne vjerujete? Pročitajte sve prednosti koje vam nudi tapeciranje starog namještaja pa odlučite sami.

1. Stari namještaj čak i kada je u manje nego optimalnom stanju nakon tapeciranja često je daleko bolji nego novi, a može doprinijeti stilu i čari za koje držimo da nedostaju u današnjem prosječnom namještaju.
2. Stariji dizajnirani namještaj nerijetko ima posebnu i veću udobnost sjedenja nego moderni duboki i ponekad premekani sjedeći namještaj.
3. Kod tapeciranja starog namještaja u mogućnosti ste sami kreirati izgled po želji određujući dizajn i dezen tkanine pa čak i udobnost sjedenja.
4. Uz novu tkaninu i spužvu te novi dezen, tapecirani namještaj će izgledati kao nov nedavno kupljen u nekom modernom salonu namještaja.
5. Ručno tapecirani namještaj obnovi se puno bolje i u njega se ugrađuju mnogo kvalitetniji materijali nego u tvornički izrađen namještaj.
6. Na tapeciranju možete uštedjeti puno više novaca nego da kupujete novi i ponekad manje kvalitetan namještaj.

Prednost života u ovom vremenu je da je sve u modi i stilu namještaja poprilično već učinjeno. Ono što sad često možemo vidjeti je obnova starih ideja s novim i zavrnutim dodacima. To je idealno za ponovno korištenje i tapeciranje starog namještaja, jer bez obzira na stil koji tražite možete pogledati namještaj iz prošlosti i pronaći upravo ono što tražite u sadašnjosti.

Ostale vijesti

6 razloga zbog kojih ćete razmisliti o tapeciranju starog namještaja